Selecteer een pagina

Jezelf aan de lijn: wandel

Wandelen voor je lijf, kijk dat weet je wel. En voor je hoofd werkt het minstens zo goed. Het geeft ruimte, lucht en creativiteit.

Waarom wandelen ook voor je hoofd een goed idee is.
Ik werk graag met de principes voor leven en creativiteit van Julia Cameron. Hoewel in de basis ooit bedoeld voor kunstenaars vormen ze een fijn pad voor iedereen die het leven een hele kunst vindt, en voor iedereen die er een kunstwerk van wil maken.

Bekend van haar werk zijn de morning pages (schrijf jezelf) en de artist date (inspireer jezelf). Minder bekend is de weekly walk.

Inderdaad: wandelen.
N
u denk je misschien: in die coronatijd heb ik me suf gewandeld en ik loop nog regelmatig, dus die heb ik al in de pocket. Top.

Let wel: het idee is hier dat je wandelt zonder meer. Dus zonder gezelschap. Zonder muziek, luisterboek of podcast. Zonder haast of andere afleidende dingen. Gewoon lopen met wat er is. Jij.

Voor innerlijke beweging
Julia Cameron adviseert wekelijks een langere wandeling van een uur voor helderheid en integratie en liefst dagelijks twintig minuten voor innerlijke beweging. Zo vaak komt het er bij mij niet van en ik ben blij met elke keer dat ik het wel doe.

Je wandelt met jezelf. Misschien loop je naar buiten met een vraag, een vol hoofd, of juist leeg, een probleem of teveel om op te noemen. Al wandelend komt wat vast zit in beweging, krijg je een ander perspectief. Je frist op. Er komt licht en lucht in je hoofd, er ontstaat ruimte.

Ruimte voor een ingeving. Of je oog valt ineens ergens op.

Hé, een idee!
Mocht je denken dat je die ingeving of dat zinnetje wel onthoudt; helaas, dat is niet zo. Op miraculeuze wijze vervliegen ze net zoals ze binnenkwamen. Neem je telefoon dus wel mee, voor de voicerecorder, of stop een papiertje en een pen in je jaszak.

Wandel, wander, weet.
Mijn oog viel laatst op dit blaadje: afstemmen op het hart. Weet ik wel, vergeet ik steeds weer. Note to self.

Hoe wandelen het hoofd laat doorwaaien en creativiteit aanzet wilde ik graag delen dus dat sprak ik in. Bij deze!